Glikemijos indekso dieta (II)

MAKARONŲ GAMINIAI* RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
„Gnocchi“ Makaronai(vamzdeliai)
Koldūnai ir stambūs makaronai, su sūriu ir mėsa Makaronai „Capellini“
Lakštiniai makaronai(skardinėse ar plikomi vandeniu) Makaronai „Fettucine“
Makaronai(vamzdeliai) su sūriu Makaronai „Penne“
Visi makaronų konservai Spagečiai „Linguine“
Vermišeliai
MAKARONŲ PADAŽAI RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
Padažai su cukrumi ar sacharoze Padažai su daržovėmis Neriebūs padažai su daržovėmis (be cukraus)
Padažai su mėsa ar sūriu(„Alfredo“)
MĖSA, PAUKŠTIENA, ŽUVYS, KIAUŠINIAI IR SOJOS GAMINIAI RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
Dešrainiai Ėriena (liesos nuopjovos) Kalakuto krūtinėlė (be odos)
Įprastinė šoninė Jautiena (liesos nuopjovos) Kiaulienos nugarinė
Malta jautiena (daugaiu nei 10% reibalų) Kalakutiena Kiašinių masė (melanžas) su mažu cholesterolio kiekiu („Break Free“, „Omega Pro“)
Mėsainiai Kiauliena (liesos nuopjovos)
Pramoniniai mėsos gaminiai Kiaušiniai, kuriuose daug omega-3-nesočiųjų riebalinių rūgščių Liesas kumpis
Sveiki įprastiniai kaišiniai Malta jautiena (liesa) Malta jautiena (be riebalų)
Sojų ar išrugų baltymų milteliai
Tofu
Veršiena
Visos jūros gėrybės – šviežios, šaldytos ar konservuotos skardinėse*
Viščiuko krūtinėlė (be odos)
PAGARDAI RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
Kečupas Actas
Majonezas Česnakai
Totoriškas padažas „Hummus“ (trintų žirnių, aliejaus ir česnakų mišinys)
Majonezas (be riebalų)
Garstyčios
Sojų padažas (mažai sūdytas)
„Teriyaki“ padažas
Prieskoninės žolės ir prieskoniai
Vorčesterio padažas
PIENO PRODUKTAI RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
Baltas sūris Baltas sūris (neriebus) Ledai (neriebūs, be cukraus, pvz., „Breyers Premium Fat Free“, „Nestle’s Legend No Added Sugar“)
Grietinė Grietinė (neriebi) Pasukos
Gretinėlė Jogurtas (neriebus) Pienas (nugriebtas)
Jogurtas (nenugriebto ar 2% pieno) Ledai (neriebūs) Sūris (liesas)
Ledai Pienas (1%) Vaisinis jogurtas (lieso pienp, be cukraus)
Pienas (nenugriebto ar 2%) Sūris (neriebus) Varškė (1% ar liesa)
Sūris
Šokoladinis pienas
Varškė (nenugriebto pieno ar 2%)
PUPELĖS RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
Pupelių troškinys su pomidorais ir kiauliena Pupelių troškinys su pomidorais (neriebus)*
Pupos Pupelės
Skaldyti žirniai
Sojų pupelės
Sveiki žirniai
Visokios pupelės (konservuotos ir džiovintos)
RIEBALAI IR ALIEJAI RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
Augaliniai riebalai tešloms (trapumui sukelti) Dauguma riešutų Alyvų aliejus*
Kiauliniai taukai Kiti augaliniai aliejai Lazdynų reišutai
Kokoso riešutų aliejus Kukurūzų aliejus Linų sėmėnys
Majonezas Majonezas (neriebus) Majonezas (be riebalų)
Palmių aliejus Minkštas margarinas (nehidrogenizuotas) Migdolai*
Salotų užpilai (įprastiniai) Salotų užpilai (neriebūs) Minkštas margarinas (nehidrogenizuotas, neriebus)*
Sviestas Saulėgrąžų aliejus Purškaimieji augaliniai aliejai
Tropinių augalų aliejai Sezamų aliejus Rapsų ar alyvų aliejus ir sėklos
Žemės riešutų sviestas (visų rūšių) Žemės riešutų aliejus Riešutai „Macadamia“
Kietas margarinas Salotų užpilai (be riebalų)
SRIUBOS RAUDONOJI GELTONOJI ŽALIOJI
Konservuotų juodųjų pupelių Skardinėse konservuotų pomidorų Pupų ir daržovių sriubos (pvz., „Cambells“, „Healthy request“, „Healthy Choise“, „Too Good To Be True“)
Pertrintų daržovių Vištienos sriuba su makaronais
Skaldytų žirnių Skardinėse konservuotų lešių
Visos sriubos su gritinėle
Žaliųjų žirnelių